tiistai 4. kesäkuuta 2013

Bangkok

     Oli kokemuksen arvonen tapaus lentää itään ja nähdä, kun päivä muuttuu yöksi ja viimesetkin auringon säteet katoavat selän takana horisonttii, mutta sitäkin hienompaa oli nähdä kun edestä nousevat aamun ensimmäiset valonsäteet.
 
Bangkokkiin saavuin aamutuimaan. Vuorokausi yläilmoissa oli heikentänyt miestä, eikä siitä lentomuonastakaan tullut kuin enemmän nälkäiseksi. Mutta siitä se alkoi juna lentokentältä phaya thaihin, josta julkisilla matkan jatkaminen osoittautui liian monimutkaiseksi: "Take this train and after that remember buss number 511, change here to this buss......" Aivan liian monimutkaista. Päätin siis turistin tapaan ottaa taksin, mutta köyhänä opiskelijana senkin jaoin japanilaisen turistin kanssa jolloin hinnaksi perille Khao san roadille lentokentälä tuli maksamaan vajaa 2,5 kotimaista rahaa.

   Tässä vaiheessa tämä huonosti lämmitetty sauna alkoi imaista mehuja entistäkin nopeammin. Vettä ei oltu nautittu edelliseen 6h. Useiden neuvottelujen jälkeen sopiva majatalo löytyi. Ruoka ja juomatankkauskin osoittautui helpoksi. "Ravintoloita", kun on keskimääräisesti 10m päässä toisistaan.  
Illalla vielä tutustuin muutamiin turisteihin eripuolilta maailmaa mm. Argentinasta, Itävallasta ja Singaporesta.

     Day 2:  Tutustuminen kaupunkiin ja kulttuuriin lähti käyntiin aamulla aikaisin, johtuen jet lagin aiheuttamasta aamuvirkkuudesta. Roope Ankka syndrooman johdosta reilun tunnin kestävä virkistävä tuktuk- kiertoajelu saatin hinnoiteltua rahapussille sopivaksi. Elikkä 5 thaimaan rahaa(reilu 0,1€) reissusta. Tämän jälkeen oli aamupalan vuoro paikallisessa katuravintolassa. Hienoa aterian nimeä en muista, mutta ruoka oli seos pannulla paistettua nuudelia, kanaa ja kasviksia. Tämän jälkeen matka jatkui tuntemattomaan suuntaan, josta eilen tutuksi tullut singaporelainen pongasi meikäläisen kadulta ja jatkoimme kokemusten vaihtamista läheisessä kahvilassa, jossa parhaillaankin istun kirjoittamassa tätä viestiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti