maanantai 15. heinäkuuta 2013

Istanbul

Cat ba Islandilta matka jatkui takaisin Hanoihin, jossa vierailin vielä Hoa Lo vankilamuseossa. Hanoista lensin takaisin Bangkokkiin, missä viimeisenä päivänä Jo(tuttu patthai kokki) vei minut ja lennolla tapaamani englantilaisen Jimin kotiinsa iltaa viettämään. Täällä söimme illallista perinteiseen thai tyyliin. Jo osti meille vielä pussillisen "mankostiineja" hedelmiä, joita ei kuuleman mukaan saa muualta kuin Thaimaasta. Hedelmän ulkokuori ei vaikuta yhtään houkuttelevalta, sellainen tumma mandariinin kokoinen pallura vain. Puristelemalla reunoilta ja avaamalla hedelmän kahteen osaan aukeaa vaalea sisus, joka onkin erittäin hyvänmakuinen ja yllättävänkin makea.

Suvarnabhumin kansainväliselle lentokentälle kävi matka yön hämärinä tunteina. Oli aika jättää Aasia taaksepäin ja suunnata Abu dhabin kautta Istanbuliin.

Istanbulissa tapasin kämppikseni Hakanin, joka näytti meikälle paikkoja. Päivän aikana kierrettiin Istanbulia ristiin rastiin. Eikä siinä keretty olla Euroopan puolella kuin päivä, kun taas jo Aasian puolelle mentiin. Istanbulissa se käy helposti ylittämällä sillan tai ottamalla lautan Bosporinsalmen poikki.


Turkissa pystyi havaitsemaan mellakoiden läsnäoloa ja kaiken aikaa poliisi oli toimintavalmiudessa Taksim-aukion kulmalla. Iltaisin ihmisten ja poliisin välillä oli yhteenottoja.
Taksim square

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti